BIJZONDERE EXPOSITIE “VURIGE KLEUREN”

1 april t/m 18 augustus 2013

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de Vereniging van Nederlandse Emailleurs
in het museum voor vlakglas- en emaillekunst te Ravenstein

Het nieuwste werk van 37 Nederlandse en 16 buitenlandse kunstenaars die werken met emaille (gesmolten glas op metaal) is vanaf 1 april te zien in het VEk, het museum voor vlakglas- en emaillekunst in het pittoreske vestingstadje Ravenstein (Noord-Brabant).

Deze unieke tentoonstelling wordt georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Emailleurs (VNE). De VNE is een landelijke vereniging van beroepskunstenaars, edelsmeden en amateurs die emailleren centraal stellen in hun werk. De vereniging bestaat 30 jaar en dat vieren ze met deze unieke tentoonstelling. Sinds de jaren 70 van de vorige eeuw heeft het emailleren als kunstvorm een enorme vlucht genomen: innovaties in kunst, materialen en technieken geven tal van mogelijkheden aan hedendaagse emailleurs die vorige generaties niet voor handen hadden. Dit resulteert in een zeer diverse en interessante expositie: iedere kunstenaar heeft zijn eigen beeldtaal, materialen en technieken. Per exposant zijn er 3 tot 5 werken te zien.

Op zondag 14 april 2013, om 15.00 uur wordt de tentoonstelling geopend door kunstenaar en AVRO kunstpresentator Mirko Krabbé. Om zich goed op deze opening te kunnen voorbereiden heeft Mirko in het atelier van Katinka Waelbers het werken met industrie-emaille geleerd en zijn eerste geëmailleerde object gemaakt (zie afbeelding). Deze ervaring en het resultaat van zijn werk wordt gepresenteerd op deze dag. Josie Kneepkens verzorgt de muzikale omlijsting op haar caisa, een exotisch zingende steeldrum.
Bezoekers kunnen aangeven welk hangwerk en welk vitrinewerk zij het meest waarderen. Tijdens de finissage op 18 augustus zullen twee publieksprijzen worden uitgereikt aan de winnende kunstenaars, en zal er een kunstwerk onder het publiek worden verloot.

Voor meer informatie zie: www.museumravenstein.nl en http://www.enamellers.nl.

Zie voor uitzending Omroep Walraven, http://www.omroepwalraven.nl/
uitzending_gemist/1670/Jubileum-Expositie-Emailleurs.html

PRIJS voor beste vitrine werk emailles show Vurige Kleuren 2013.